Project Description

Weer zin in Zandvoort

“Voor de Noord Holland Biennale 2010. De Middenboulevard van Zandvoort is al decennilang het onderwerp van discussie, en een algeheel plan ontbreekt. In de tussentijd ligt het er verlaten en troosteloos bij.” Jeanna van Heeswijk

Voor dit project hebben we Buro Boulevard opgericht, waar wekelijks verslag van het reilen en zeilen van de midden-boulevard werd gedaan. Het mobiele Buro Boulevard, een voormalige IJscokar, was elke vrijdag en zaterdag op de boulevard te zien op zoek naar verhalen, roddels en Ideeën voor de locatie. De resultaten waren wekelijks te volgen in de nieuwsbrief en op het blog.

De nieuwsbrief waar ik o.a. verantwoordelijk voor was, fungeerde ook als test materiaal. Ideeën van bewoners werden uitgewerkt en de verschillende scenario’s werden vervolgens weer aan mensen voorgelegd om zo tot een steeds nauwkeuriger conclusie te komen van wat men met de lokatie zou willen doen. Voor de opening van de Biënnale zijn alle bevindingen en scenario’s vertaald naar een grote illustratie op het Van Fenemaplein op de Middenboulevard. De absurde situatie van tegenstrijdigheden en de vele verschillende Ideëen voor de lokatie kon iedereen nu zichtbaar bekijken en beleven. Om de discutabele identiteit in ere te houden is de tekening na de biënnale weer verwijderd.

Noord Holland Biënnale
Studio Jeanne van Heeswijk. 2010
In samenwerking met: Francois Lombarts