Project Description

Stadsmuseum Lier

Een warm modern kleurenpalet siert de 7 zalen van het historische pand en brengt de uiteenlopende Lierse collectie samen tot één rijk geheel.

Het stadsmuseum in Lier heeft de afgelopen jaren een grondige transformatie ondergaan. Het had de ambitie om een Stadsmuseum te worden, voor en mede mogelijke gemaakt door Lierenaren. Uitgebreide onderzoek- en participatie trajecten waren uitgezet met velerlei experts, maar ook met de burger om tot een interessante samensmelting van collectie stukken te komen.

Geïnspireerd op de oorspronkelijke kleuren van het museum, is er een nieuw fris kleurenpalet samengesteld dat als onderlegger dient voor een zeer gevarieerde collectie. Dit palet siert niet alleen de wanden maar is ook toegepast in het maatwerk van meubels en het ontwerp van alle grafische uitingen.

Bij dit project was ik vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het verhaal. Er waren reeds collectie lijsten, maar nog geen duidelijke verhaallijn die alle onderdelen met elkaar verbond. Want wat wil je de bezoeker precies vertellen? D.m.v. workshops met het museum en derden zijn we terug gegaan naar de essentie en hebben vervolgens een duidelijke verhaallijn opgezet voor het gehele museum.

Pronk. 2018
Stadsmuseum Lier – herinrichting
In samenwerking met: Heijmerink Wagemakers