Project Description

Mo Magazine

MO is een magazine over mode, stijl, lokale productie en ondernemerschap in de Afrikaanderwijk, Rotterdam-Zuid.

Freehouse ontwikkelt samen met bewoners, locale ondernemers en kunstenaars een serie projecten, producten en diensten in de Afrikaanderwijk. Centraal staat het stimuleren van cultureel ondernemerschap en lokale productie. Het doel is om de wijkeconomie en daarmee de wijk als geheel te versterken.

‘MO past in deze lijn. Het toont wat de Afrikaanderwijk en zijn directe omgeving aan bewoners, bezoekers en ondernemers te bieden heeft. Het laat zien wat er in de wijk gebeurd, wat er gemaakt wordt, wat er te koop is en waar wat te doen is. Voor het magazine is MO-de de leidraad. MO features collecties van lokale ontwerpers, geshowd door modellen uit Rotterdam-Zuid, opgemaakt door visagisten uit de wijk en vastgelegd door Rotterdamse fotografen. Daarnaast zijn er interviews te lezen met de belangrijkste smaakmakers in het gebied. We laten je zien dat die mooie, glamoureuze en hippe modewereld gewoon om de hoek ontworpen, geproduceerd en verkocht wordt.’

Voor Mo heb ik de content en de productie voor het magazine bedacht en uitgezet. Samen met een collega zijn we alle Rotterdamse ontwerpers, restaurants, en ondernemers afgegaan voor interviews, fotoshoots en workshops om zo de inhoud te verzamelen voor een ├ęcht Rotterdamse glossy.

Stichting Freehouse. 2011
Check it out on ISSUU