Project Description

Mapping Memories

“… we tend to think of memories as snapshots from family albums that, if stored properly, could be retrieved in precisely the same condition in which they were put away. Our memories work differently however. We extract key elements from our experiences and then recreate or reconstruct our experiences rather than retrieve copies of them.”- Iosif Kiraly ‘reconstructions’

Mijn uitdaging was om Rotterdam op een andere manier in kaart te brengen. Naast de fysieke elementen bestaat de structuur van een stad uit de verhalen van mensen, de ervaringen en dialogen die er plaats vinden.

Ik wilde deze menselijke kant laten zien en heb vervolgens 148 mensen geïnterviewd en gevraagd naar een herinnering die zich in Rotterdam had plaatsgevonden. Ook wilde ik de kleur, geur en het geluid van de herinnering weten, zodat men n.a.v. verschillende elementen een herinnering in het boek zou kunnen opzoeken. Alle locaties waar zich een herinnering had afgespeeld zijn in kaart gebracht.  Om de tijdelijkheid van herinneringen extra weer te geven zijn de verhalen op kalkpapier geprint. De anekdotes zijn zo maar heel kort goed zichtbaar voordat ze weer samen smelten met de rest.