Project Description

Het Feyenoord museum

De voormalige Feyenoordzaal aan de Olympiazijde van De Kuip, hebben we getransformeerd tot een intieme Feyenoordse ervaring. Een museum van het volk. Waar je je als bezoeker te goed kan doen aan de weldaad van relikwieën, aandenken, hoogtepunten, foto’s, films en andere memorandum van de club.

Voor het grafisch ontwerp heb ik mij laten inspireren door het Feyenoord shirt en de bestaande visuele huisstijl. Het ruimtelijk ontwerp is geïnspireerd op het architectonische karakter van De Kuip. Met haar zichtbare robuuste constructie, zijn zo ook de displays ontworpen van zichtbaar staalwerk. Geen verfraaiing nog verhulling. De historie van Rotterdam en de Kuip is hier voelbaar gemaakt.

Gezien de immens alsmaar groeiende collectie, heb ik samen met de klant en de ruimtelijk ontwerper goed gekeken naar een heldere thematische indeling. Het ontwikkelen van extensieve collectie lijsten voor de inhoud en content lijsten voor het structureren van het verhaal hebben geleid tot een rijk visueel museum.

Pronk. 2016
Permanente tentoonstelling

In samenwerking met: Heijmerink Wagemakers & MCW