Project Description

Eco resort of the future

“Hoe ziet een ecologisch vakantieverblijf er in 2028 uit? Waar heeft de consument dan behoefte aan? Met welke ontwikkelingen moeten er nu rekening gehouden worden?” Arup Foresight

Voor dit project hebben we concepten ontwikkelt voor een nieuw ecologisch vakantieverblijf in Mikidani, Tanzania in 2020. Met ons onderzoek en ontwerp hebben we de toekomstige ontwerpen van ecologische vakantieverblijven helpen informeren.

D.m.v. de STEEP cards, de ‘drivers of change’, waren we in staat om toekomstige technologische, milieu-, sociale, economische en politieke veranderingen en ontwikkelingen vast te stellen zodat we een nauwkeurig scenario voor 2028 konden creëren. We ontwikkelden een 3 karakters; een zakenman uit de VS, een homo stel met 2 kinderen uit Zuid-Europa en een weduwe op leeftijd uit India. D.m.v. deze scenario’s werd het eco resort zichtbaar en kon de toeschouwer hun ervaringen mee beleven.

De korte film die we hiervan gemaakt hebben is vertoond in Tanzania tijdens een Arup Foresight workshop. Hier hebben we met andere professionelen uit verschillende vakgebieden de scenario’s verder doorontwikkeld.

Arup Foresight & ‘Habitaem’. 2009
In samenwerking met: Crystal Campbel, Niharika Hariharan, Sofia Daw, Pawel Piech