Project Description

Atlanta – Core Narrative

“A changing role for cities. Cities are complex systems made up of various subsystems organized or self-organized due to the complexity and diversity of stakeholders and interests that need to be aligned with ONE story to maximize and unlock the full potential.” Arthesia AG

Na ervaring op te hebben gedaan met een soortgelijk project in Memphis, VS, gingen we nu aan de slag voor de stad Atlanta.
Atlanta verkeerde in een identiteitscrisis. Het stond bekend als de stad van Coca Cola en CNN, maar verder wist zowel nationaal als internationaal niemand goed wat het te bieden had. Een collega ontwerper was verantwoordelijk voor de desk research en ik ging voor de field research en het grafisch ontwerp. 3 dagen onderzoek in de stad, pratend met iedereen die me zijn of haar kant van de stad wilde vertellen; educatie, entertainment, werk, geen werk, lifestyle en eet patronen, communies binnen de stad, algemene leefbaarheid en nog veel meer. Als het onderzoek werd verzamelen en geanalyseerd, waarna we vervolgens een zogeheten – narrative core – identiteit en verhaallijn ontwikkeld. D.m.v. workshops werd deze narrative uitgelegd en overgedragen aan partijen binnen de stad; gemeente, toerisme, commercie etc die het vervolgens zich eigen zouden maken.

2011
In samenwerking met: Arthesia AG

Een selectie van illustraties/ infographics ontworpen voor de publicatie: